Tilannekatsaus 10/2018

Todistusvalintojen pisteytysmallit on julkaistu

Ammattikorkeakoulujen kevään 2020 yhteishaun todistusvalinnan pisteytysmallit julkaistiin 14.5.2018.

Pisteytysmallit ovat saatavillaOpintopolku -palvelussaja hankkeen verkkosivullaTodistusvalintaLisäksi verkkosivuiltamme löytyvät vastaukset ”Usein kysyttyihin kysymyksiin”, joita päivitetään säännöllisesti. Kevään 2020 yhteishaun hakukohteiden tarkemmat aloituspaikkamäärät, mahdolliset vähimmäispisterajat ja kynnysehdot ilmoitetaan viimeistään koulutustarjonnan julkaisun yhteydessä alkusyksystä 2019.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe otetaan käyttöön syksyllä 2019

Uusi digitaalinen valintakoe otetaan käyttöön ensimmäisen kerran syksyllä 2019. Syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana on tunnistettu tutkittuun tietoon perustuen kokeen alustavat kaikille aloille yhteiset sekä alakohtaiset sisältöalueet. Valintakokeen sisältöjen kehittämistyö on käynnistynyt elokuussa 2018. Kehittämistyötä tehdään laaja-alaisena asiantuntijatyönä ennalta määriteltyjen vaiheiden mukaisesti.

Ohjausta ja viestintää uudistuvista opiskelijavalinnoista kehitetään

Hankkeessa kehitetään uudistuvien opiskelijavalintaväylien lisäksi ammattikorkeakoulujen yhteistyötä opiskelijavalintojen ohjauksen ja viestinnän kokonaisuuden yhtenäistämiseksi. Hankkeessa on kartoitettu ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen ohjauksen ja viestinnän sisältöjä ja menetelmiä sekä hyviä käytänteitä ja kehittämistarpeita yhteistyössä toiseen asteen kanssa. Hankkeessa kehitetään ammattikorkeakoulujen yhteinen verkkosivusto opiskelijavalintoihin liittyvän tiedon/materiaalin jakamiseksi hakijoiden ja heitä ohjaavien tahojen hyödynnettäväksi. Lisäksi kehitetään ammattikorkeakoulujen ja toisen asteen yhteistyönä tehtävää opiskelijavalintojen ohjausta ja viestintää.

Lisätietoa ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämisestäHankkeen verkkosivustoAmmattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittäminen diaesitysOpetushallituksen info opinto-ohjaajille webinaaritallenteet

Seuraa meitä Instagramissa @amkopiskelijavalinnat. Tule myös tapaamaan meitä Studia-messuille 27.-28.11.!